Tip na článek: Častý průjem a další obtíže mohou způsobovat potravinové alergie
Duhringova dermatitida, glutenová ataxie, neceliakální glutenová senzitivita, fruktózová intolerance... Že jste o těchto onemocněních vyvolaných určitým alergenem ještě neslyšeli? Hanka Lang pro Vás napsala obsáhlý odborný článek, v němž se zaměřuje i na méně časté podoby potravinových alergií. Dozvíte se, jaké potíže způsobují a jaké potraviny vyřadit. Pohodlně se usaďte a přečtěte si tento velmi užitečnými informacemi napěchovaný článek.
Úryvek z článku:
Trápí vás tyto zdravotní obtíže?
- migrény, bolesti hlavy, únava, pocit vyčerpání, úzkosti až deprese, burn-out syndrom (syndrom vyhoření)
- opakující se záněty – středního ucha, dutin, průdušek, močového měchýře, opakující se rýmy, astma bronchiale
- časté průjmy, zácpy, syndrom dráždivého tračníku, Crohnova choroba, ulcerózní kolitida, gastritida, nadýmání, pocit plnosti
- nevirální hepatitida, chronická pankreatitida
- srdeční potíže jako tachykardie, funkční nebo arteriální vysoký tlak
- otékání očních partií, prstů, kotníků
- problémy s pokožkou, různé ekzémy a svědění pokožky
- snížená nebo zvýšená funkce štítné žlázy
- slabý imunitní systém, autoimunitní onemocnění
- bolesti kloubů, chronické bolesti zad
Příčina může ležet na vašem talíři...
Málokdo si uvědomuje, že na potraviny, které konzumujeme, může náš organismus reagovat alergií. V dnešní době si v každé restauraci můžete vyžádat seznam nejčastějších alergenů v potravě. Tento fakt poukazuje na to, jak rozšířená je tato problematika mezi obyvatelstvem.
Téma potravinové intolerance, potravinové alergie, nesnášenlivosti na různé složky potravy, je tak rozsáhlé, že se v tom normální člověk nemůže sám vyznat.
Co se v tomto článku dozvíte? V tomto článku bychom vám rádi představili různé druhy potravinových alergií a intolerancí a jednoduše nastínili jejich problematiku.
Obsah článku: