Black Friday: 18.–24. 11. V košíku zadejte BF20 a získáte 20% slevu.

Tip na článek: Častý průjem a další obtíže mohou způsobovat potravinové alergie

alergieDuhringova dermatitida, glutenová ataxie, neceliakální glutenová senzitivita, fruktózová intolerance... Že jste o těchto onemocněních vyvolaných určitým alergenem ještě neslyšeli? Hanka Lang pro Vás napsala obsáhlý odborný článek, v němž se zaměřuje i na méně časté podoby potravinových alergií. Dozvíte se, jaké potíže způsobují a jaké potraviny vyřadit. Pohodlně se usaďte a přečtěte si tento velmi užitečnými informacemi napěchovaný článek.

Odkaz na článek Častý průjem a další obtíže mohou způsobovat potravinové alergie na lepek, laktózu či fruktózu zde.

 

Úryvek z článku:

 

Trápí vás tyto zdravotní obtíže?

  • migrény, bolesti hlavy, únava, pocit vyčerpání, úzkosti až deprese, burn-out syndrom (syndrom vyhoření)
  • opakující se záněty – středního ucha, dutin, průdušek, močového měchýře, opakující se rýmy, astma bronchiale
  • časté průjmy, zácpy, syndrom dráždivého tračníku, Crohnova choroba, ulcerózní kolitida, gastritida, nadýmání, pocit plnosti
  • nevirální hepatitida, chronická pankreatitida
  • srdeční potíže jako tachykardie, funkční nebo arteriální vysoký tlak
  • otékání očních partií, prstů, kotníků
  • problémy s pokožkou, různé ekzémy a svědění pokožky
  • snížená nebo zvýšená funkce štítné žlázy
  • slabý imunitní systém, autoimunitní onemocnění
  • bolesti kloubů, chronické bolesti zad

 

Příčina může ležet na vašem talíři...

Málokdo si uvědomuje, že na potraviny, které konzumujeme, může náš organismus reagovat alergií. V dnešní době si v každé restauraci můžete vyžádat seznam nejčastějších alergenů v potravě. Tento fakt poukazuje na to, jak rozšířená je tato problematika mezi obyvatelstvem.

Téma potravinové intolerance, potravinové alergie, nesnášenlivosti na různé složky potravy, je tak rozsáhlé, že se v tom normální člověk nemůže sám vyznat.

Co se v tomto článku dozvíte? V tomto článku bychom vám rádi představili různé druhy potravinových alergií a intolerancí a jednoduše nastínili jejich problematiku.

 

Obsah článku: