Black Friday: 18.–24. 11. V košíku zadejte BF20 a získáte 20% slevu.

Potravinové intolerance: Každý člověk je jen tak zdravý, jak zdravá je jeho strava

Věděli jste, že Váš imunitní systém si může proti potravinám skrytě vytvářet nesnášenlivost?

Již více než 25 let zjišťujeme, že naše tělo umí reagovat na jeden nebo více druhů potravin nečekanými a rozmanitými symptomy. Pozorovali jsme přitom např. problémy s hmotností, záněty, bolesti, migrénu, ADHS a duševní vyčerpání. Obranné reakce proti potravinám zažíváme stále více jako potenciální zdravotní problém. Může k nim docházet i u lidí, kteří jedí denně jen jedno nebo dvě jídla.

Spojovali byste nebo chtěli byste spojovat třeba neustále se opakující projevy jako např. bolesti hlavy, únavu, vyčerpání, kožní problémy, poruchy nálady, podrážděnost, obtížnost soustředění, nedostatek energie a poruchy spánku se svým denním jídelníčkem?

Potíže způsobené nesnášenlivostí potravin se podle našich zkušeností objevují až 4 až 72 hodin po jídle, a pacienti je proto do souvislosti se svými potížemi příliš nedávají. Příčiny jsou tedy skryté. 

 

Může člověk z jídla onemocnět nebo se uzdravit? 

Potravinová nesnášenlivost představuje častou, podle našich zkušeností podceňovanou problematiku. Existuje řada nemocí, které mohou souviset s takovými nesnášenlivostmi.

 

Test potravinové intolerance ImuPro byl vyvinut pro individuální zjištění potravinové nesnášenlivosti postupnou optimalizací Vašeho stravování – s cílem stabilního zlepšení zdraví. Test si můžete objednat v našem e-shopu a provést jej z pohodlí Vašeho domova.

 

315_imupro-starter-22-potravin

ImuPro označuje testované potraviny následovně:

  • E – dodavatel bílkovin
  • B – základní potraviny
  • S – kyselinotvorné
  • H – obsahující histamin
  • A – potenciálně zatížený aspergilem
  • Ei – obsahující železo
  • F – fruktóza (ovocný cukr)
  • G – obsahuje lepek
  • Hs – obsahuje kyselinu močovou
  • L – obsahuje laktózu (mléčný cukr)
  • Gi – vysoký glykemický index / vysoká glykemická zátěž
  • O – obsahuje omega-3

 

Kromě toho lze na pokyn terapeuta z doporučeného stravování nebo individuální kuchařky odstranit např. potraviny s obsahem histaminu a potraviny s vysokým glykemickým indexem / vysokým glykemickým zatížením.

 

Výhody testování intolerancí potravin s ImuPro:

  • 25 let klinické praxe. Test potravinové intolerance ImuPro je již více než 25 let osvědčený v terapeutické praxi.
  • Testuje až 270 potravin. Při screeningu se vyšetřením protilátek prokáží obranné reakce Vaší krve, k nimž dochází s časovou prodlevou po přijetí potravy, až na 270 druhů potravin.
  • Je citlivější – z klinických zkušeností.
  • Vyhodnocení vyšetření je hotové zpravidla do 10 až 14 dnů a je Vám poté zasláno v podrobné, snadno srozumitelné formě. Cílem programu ImuPro M je objasnit možné příčiny Vašich potíží a trvale je odstranit. Obdržíte snadno srozumitelný výsledek a praktický stravovací plán.

Pokud své stravovací návyky optimalizujete podle výsledku testu, měli byste již brzy mít možnost zjistit, jak se Váš zdravotní stav výrazně zlepší. Také Váš imunitní systém by se měl zotavit a pracovat efektivněji.

Můžete se zeptat přímo naší terapeutky na velký počet zadokumentovaných úspěchů v léčbě a zdravotněprávní posudky.

 

Co dál po provedení testu?

Až laboratoř test provede, zašleme vám vytištěný originál s výsledky na vaši adresu. Vytištěný originál obsahuje*:

  • Brožura s vašimi výsledky (seznam potravin, na které případně reagujete, přehledně rozdělené do skupin), rady, tipy a obecná doporučení, jak změnit svou stravu, rotační plán s povolenými potravinami
  • Váš nákupní lístek
  • Brožura s personalizovanými recepty, které jsou vhodné přesně pro vás

 

Nebo pokud budete chtít, objednejte si konzultaci s naší nutriční terapeutkou, která s Vámi výsledek testu osobně probere a vysvětlí Vám Váš stravovací plán tak, aby pro Vás byl realizovatelný. Včetně zohlednění již uznaných dílčích tolerancí a dalších kritérií pro účinnou změnu stravování. Cílem je Vás nutriční terapií uzdravit a Vaše zdraví stabilizovat. Jedná se o prokazatelně úspěšný koncept při celé řadě chronických onemocnění ve spojení s potravinovou nesnášenlivostí.

 

„Zdraví není všechno, ale bez zdraví je všechno nanic.“