Antibiotika ve vodě a v potravinách ničí střevní mikrobiom
To, že antibiotika ničí naši mikroflóru, je již všeobecně známý fakt. Je ovšem pravdou, že s antibiotiky mnozí lékaři začali šetřit a obzvláště u dětí se do předepisování antibiotik už tolik neženou, jak tomu kdysi bývalo. Přesto bývá stále jejich průměrná konzumace vyšší, než je zdrávo.
Antibiotika mají samozřejmě v našem lékařství své oprávněné místo. Kam ovšem rozhodně nepatří? Do POTRAVINÁŘSKÉHO PRŮMYSLU a VODY, KTEROU DENNĚ PIJEME.
Myslíte si, že s antibiotiky do kontaktu nepřicházíte?
- Jíte maso? Jíte maso, které není z biologického chovu? Pak jíte neskutečné množství antibiotik!
- Pijete vodu z kohoutku? Nemáte vlastní studnu nebo nekupujete kvalitní minerální vody? Pak pijete antibiotika!
- PRÁVĚ PROTO STOJÍ STŘEVNÍ MIKROBIOM V POPŘEDÍ TOLIKA VÝZKUMŮ, které dokazují, že většina Středoevropanů trpí střevní dysbiózou…
Jak se proti antibiotikům v životním prostředí chránit?
Kromě již zmiňovaných faktů – vyhýbat se masu z nebiologických chovů a vodě z kohoutku – máme pro Vás hlavní tip. Dodržovat správnou protizánětlivou stravu, která nejenže dokáže léčit škody, které již v těle působením antibiotik vznikly, ale také dokáže dostatečně organismus chránit před jejich dalším působením. Dostatek vitamínů a minimum prázdných kalorií zaručí dobré fungování obranyschopnosti organismu a fungování střev.
Správně nastavená protizánětlivá strava vás zbaví nejen potíží způsobené antibiotiky, vrátí vás zpět do normálního života
Pomůže ve vašem těle nastolit pořádek a vypořádat se s problémy, které zbytečně ničí vaše zdraví, krásu i psychickou pohodu jako například bolesti hlavy, únava, slzící a svědící oči, senná rýma, astma, opakovaná nachlazení, záněty mandlí a středního ucha, plný nos, zánět nosních a čelních dutin, vyrážky – doprovázené svěděním kůže nebo bez svědění (neurodermitis, ekzémy, lupénka), zánětlivé klouby, žaludeční a střevní vředy a jejich záněty, zažívací potíže – nadýmání, pocit plnosti, nafouklé břicho, krkání, nepravidelná stolice, …